Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Hvilke coronaregler gælder i Hellig Kors Kirke?

Hvilke coronaregler gælder i Hellig Kors Kirke?
Udgivet af Heidi Veicherts, fre d. 8. jan 2021, kl. 13:28
AKTUELT

Opdaterede coronaregler i Hellig Kors Kirke 

juni 2021

Myndighederne vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre gudstjenester og kirkelige handlinger, når man følger deres retningslinjer. 

I Hellig Kors Kirke kan gudstjenester og kirkelige handlinger igen gennemføres med salmesang og i den fulde længde, og kravet om at bære mundbind i kirken er ophævet pr. 14. juni 2021.

Forsamlingsforbud

Fra 1. juli 2021 hæves forsamlingsloftet til 250 personer indendørs, mens forsamlingsloftet udendørs helt bortfalder 11. juni 2021.

Forsamlingsforbud gælder også i folkekirken undtagen under gudstjenester, kirkelige handlinger, kulturelle menighedsaktiviteter - og udendørs aktiviteter.

Når forsamlingsforbuddet ikke gælder for gudstjenester og kirkelige handlinger, skyldes det særlige regler for det sektorpartnerskab, som folkekirken og andre trossamfund udgør sammen med myndighederne. Sundhedsmyndighederne vurderer løbende, hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt for netop kirker og trossamfund. I folkekirkens tilfælde vil det sige, at Kirkeministeriet efterfølgende melder de konkrete retningslinjer ud.

Afstandsanbefalinger og arealkrav gælder 

Når du skal til gudstjeneste, dåb, begravelse eller andet i kirken, er antallet af deltagere bestemt af en afstandsanbefaling og et arealkrav. 

Der skal være fire kvadratmeter pr person, når man står og går omkring, to kvadratmeter pr person, når man sidder ned. Det gælder frem til 1. august, hvor arealkravet ændres til to kvadratmeter pr person.

Det anbefales, at der er mindst to meters afstand mellem deltagere, hvis man synger og en meter hvis man ikke synger (målt fra næsetip til næsetip). Afstandskravet forventes at blive ophævet i løbet af august, hvorefter arealkravet også bortfalder.

Kirkens medarbejdere sørger for at informere om, hvor mange personer der er plads til i kirkerummet og andre lokaler. Det vurderer de ud fra rummets konkrete indretning og mål.

Du må sidde tæt med din husstand

Man må gerne sidde tæt med personer fra sin egen husstand. Afstanden fra familie til familie skal stadig følge anbefalingen om mindst to meter.

Selvom flere personer sidder tættere, må det samlede antal deltagere i forhold til kvadratmeterkravet dog ikke blive overskredet. Gå derfor ikke flere ind i et af kirkens lokaler, end hvad personalet siger er tilladt.

Udendørs gudstjenester

Forsamlingsloftet for udendørs aktiviteter som bryllup på kirkens græsplæne, gudstjeneste i det fri, begravelser eller udendørs foreningsaktiviteter ophæves helt fra d. 11. juni. Der er ingen begrænsning på længden af gudstjenesten og det er tilladt at synge. 

Krav om mundbind

Krav om at bære mundbind i kirken er ophævet 14. juni 2021.